Close

Domenia Norge AS | P.o. Box 70, Slemdal 0710 Oslo | post@domenia.no | Etbl. 1987 | Orgnr.: 845290202

Personvernerklæring

Denne personvernerklæringen forteller om hvordan Domenia Norge AS samler inn og bruker personopplysninger.
Domenia Norge AS, ved daglig leder, er behandlingsansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger. Erklæringen inneholder opplysninger du har krav på når det samles inn opplysninger fra nettstedet vårt (personopplysningsloven § 19) og generell informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger (personopplysningsloven § 18 1. ledd).

Behandling av personopplysninger på Domenia.no

Daglig leder har det daglige ansvaret for Domenia.no behandlinger av personopplysninger på Domenia.no, med mindre annet er oppgitt under. Det er frivillig for de som besøker nettsidene å oppgi personopplysninger i forbindelse med tjenester, for eksempel å motta nyhetsbrev eller sende inn en henvendelse via kontaktskjema eller chatt. Behandlingsgrunnlaget er samtykke fra den enkelte, med mindre annet er spesifisert.

4Real.no er leverandører av utvikling og vedlikehold av nettstedet. Driftsleverandør for Domenia.no er Hostingservice.no unntatt SSL-sertifikat der Let’s Encrypt er leverandør og for domene Uninett, Norid er leverandør.

Opplysninger som samles inn i forbindelse med drift av nettsted, lagres på egne servere som driftes av Hostingservice.no. Det er kun 4Real AS og Hostingservice.no som har tilgang til opplysningene sammen med Domenia Norge AS.

Nettstatistikk

Domenia Norge AS samler inn avidentifiserte opplysninger om besøkende på Domenia.no. Formålet med dette er å utarbeide statistikk som vi bruker til å forbedre og videreutvikle informasjonstilbudet på nettstedet. Eksempler på hva statistikken gir svar på, er hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, hvilke nettsteder brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes.

Google Analytics

Vi bruker Google Analytics for å samle inn statistikk for hvordan nettstedet brukes. Google Analytics er en nettanalysetjeneste som leveres av Google, Inc. Google Analytics bruker cookies for å analysere hvordan brukere benytter nettstedet. Informasjonen som genereres av en slik cookie ved bruk av det aktuelle nettstedet, inkludert din IP-adresse, sendes til Google og lagres på servere i USA. Vi bruker anonymizeIP, en funksjon som gjør at en enkeltbruker ikke kan identifiseres. Google bruker denne informasjonen for å vurdere bruken av nettstedet, sammenstille rapporter om hvordan nettstedet brukes slik at vi kan forbedre nettstedet med hjelp av denne informasjonen.

Google kan også overføre denne informasjonen til tredjeparter hvis dette kreves iht. lov eller i tilfeller hvor tredjeparter behandler informasjonen på vegne av Google.

Access logger

Hostingservice.no AS kan se IP-adressen i våre access logger som driftsleverandør men lagrer ikke systematisk IP-adresser med hensikt å avidentifisere enkelte brukere, men for at ha mulighet å stoppe misbruk eller attakker på våre tjenester.

Informasjonskapsler

Informasjonskapsler (cookies) er små tekstfiler som plasseres på din datamaskin når du laster ned en nettside.

Lagring av opplysninger og behandling av disse opplysningene er ikke tillatt med mindre bruker både har blitt informert om og har gitt sitt samtykke til behandlingen. Brukeren skal få vite om og godkjenne hvilke opplysninger som behandles, hva formålet med behandlingen er og hvem som behandler opplysningene, jf. ekomloven § 2-7b.

Følgende informasjonskapsler brukes på Domenia.no:

For å lagre informasjon om bruksmønstere og de besøkende, benytter Google Analytics fem forskjellige informasjonskapsler. Disse informasjonskapslene er:

__utma: Lagres i 2 år fra siste besøk.
__utmb: Lagres i 30 min fra siste besøk.
__utmc: Lagres til nettleseren lukkes.
__utmz: Lagres i 6 måneder fra siste besøk.
__utmv: Lagres i 2 år fra siste besøk.
_ga: Lagres i 2 år fra siste besøk.

E-post og telefon

Domenia Norge AS benytter e-post og telefon som en del av det daglige arbeidet for å oppfylle avtaler lovpålagte oppgaver etter personopplysningslov og forvaltningslov. Dagligleder i Domenia Norge AS har det daglige ansvaret for e-post eller telefonsamtal og behandlingen av personopplysninger i denne sammenheng. Relevante opplysninger som fremkommer av telefonsamtaler og e-postutveksling som skjer som en del av supportavtaler, forespørsel om tjenester journalføres og samtaler vil såfremt at nummer ikke er skjult lagres av VoipLink AS, Compartner Teleteknikk AS, Telenor eller Telia der samtaler vil bli loggført. E-poster behandles av Domenia Norge AS der Hostingservice.no AS leverer driftstjenesten.

Domenia Norge AS medarbeidere benytter i tillegg e-post i alminnelig dialog med interne og eksterne kontakter. Den enkelte er ansvarlig for å slette meldinger som ikke lenger er aktuelle, og minst hvert år gjennomgå og slette unødvendig innhold i e-postkassen. Ved fratreden slettes e-postkontoene, men enkelte relevante e-poster vil normalt bli overført til kollegaer.

Sensitive personopplysninger skal ikke sendes med e-post.

Vi gjør deg oppmerksom på at vanlig e-post er ukryptert. Vi oppfordrer deg derfor ikke til å sende taushetsbelagte, sensitive eller andre fortrolige opplysninger via e-post.

Telefonsamtaler (telefonnummer fra og til, samt tidspunkt for samtalen) logges i vår telefonsentral fra Voiplink. Denne loggen er nødvendig for administrasjon og drift av systemet, samt at den benyttes som grunnlag for statistikk på aggregert nivå. I tillegg har ansatte en oversikt over de siste anropene på sine telefoner. Dersom en telefonsamtale er knyttet til en enkeltsak, vil det kunne bli skrevet et notat etter samtalen som journalføres. Det gjøres ingen øvrig systematisk registrering av telefonsamtaler hvor innringer kan identifiseres.

Opplysninger om ansatte

Domenia Norge AS behandler personopplysninger om sine ansatte for å administrere lønn og personalansvar. Rettslig grunnlag følger av personopplysningsloven § 8, første ledd og § 8 a), b) eller f) samt § 9 a), b) og f). Det er avdelingsdirektør, administrasjon som har det daglige ansvaret for dette. Det registreres nødvendige opplysninger for utbetaling av lønn, for eksempel grunndata, lønnsnivå, tidsregistrering, skatteprosent, skattekommune og fagforeningstilhørighet. Andre opplysninger om ansatte er knyttet til vedkommendes arbeidsinstruks og tilrettelegging av vedkommendes arbeid.

Dessuten registreres det opplysninger i tilknytning til nøkkeladministrasjon av inn- og utpasseringer og opplysninger om tilgangsstyring i IT-systemet. Opplysningene hentes fra de ansatte selv. Opplysningene utleveres bare i forbindelse med lønnsutbetalinger og andre lovpliktige utleveringer. Sletterutiner for personalopplysninger følger regnskapsloven og arkivloven. Opplysninger om navn, stilling og arbeidsområdet regnes å være offentlige opplysninger og kan publiseres på nettsidene til Domenia Norge AS.

Alle stillingssøknader som blir sendt Domenia Norge AS blir lagret av Domenia Norge AS i ca. ett år før de makuleres eller slettes avhenging av hvilket format stillingssøknad ble mottatt.

Personalmapper blir ryddet ved utløp av arbeidsforholdet. Personalmapper skal avleveres til Arkivverket. Tilgangen begrenset til tjenstlig behov.

Logging i Domenia Norge AS fagsystemer

Hostingservice.no har alminnelige sikkerhetslogger i sine fagsystemer, og sikkerhetsansvarlig(daglig leder) har fått delegert ansvaret for dette. Det er de ansattes bruk av fagsystemet som blir registrert her. Det gis ikke ytterligere informasjon her av hensyn til sikkerheten i våre systemer.

Det rettslige grunnlaget for slike logger er kravet om logger i personopplysningsforskriftens §§ 2-8 og 2-14, samt personopplysningslovens § 8 f), for å ivareta virksomhetens sikring av andre informasjonsverdier enn personopplysninger.

Rettigheter

Alle som spør har rett på grunnleggende informasjon om behandlinger av personopplysninger i en virksomhet etter personopplysningslovens § 18, 1. ledd. Domenia Norge AS har gitt denne informasjonen i denne erklæringen, og vil henvise til den ved eventuelle forespørsler. De som er registrert i en av Domenia Norge AS systemer har rett på innsyn i egne opplysninger. Vedkommende har også rett til å be om at uriktige, ufullstendige eller opplysninger Domenia Norge AS ikke har adgang til å behandle blir rettet, slettet eller supplert. Krav fra den registrerte skal besvares kostnadsfritt og senest innen 30 dager.

Kontakt oss

Domenia Norge AS

Telefon: 21 93 23 00

E-post: post@domenia.no

Adresse: P.o. Box 70, Slemdal 0710 Oslo

Orgnr.: 845290202

Trenger du mer informasjon? Kontakt oss!